Kedves figyelem a táborból
Do redakcie novín prišla pohľadnice poľnej pošty č. 7, odoslaná 5. septembra 1914 od vojakov (pravdepodobne 9. honvédskeho pešieho pluku), ktorí srdečne pozdravujú spišských rodákov, k nim sa pripájajú aj liptáci. Píšu, že 1. septembra prešli krstom ohňom. Podpísaní sú viacerí členovia mužstva, niektorí aj s hodnosťou a miestom pôvodu.