Elvonulnak ők is
Článok informuje o 4. prápore 9. honvédskeho pešieho pluku z Košíc, sídliaceho v Spišskej Novej Vsi a jeho zástupcovi veliteľa, kapitánovi Istvánovi Kovácsovi a prebiehajúcich prípravách na odchod práporu do Košíc a na front a jeho zásluhách pri organizácii mužstva. Spišská Nová Ves bola odvodovým centrom troch krajov: Spiša, Šariša a Liptova.