Lőcse hölgyei
Článok prináša informácie o vojenskej záložnej nemocnici v Levoči. Doposiaľ sa do Levoče dostalo 800 zranených vojakov, z ktorých je už viacero v rekonvalescencii v okolitých zdravotníckych zariadeniach. Hlavnou iniciátorkou žien je barónka a manželka župana Artura Wielanda s akciou "Rýchla pomoc". Manželka podžupana Lajosa Neográdyho si vzala na starosť vec nemocnice Červeného kríža v Spišskej Novej Vsi, ktorá zabezpečuje 100 lôžok pre pacientov. Prípravné práce v záložnej vojenskej nemocnici so 600 lôžkami zabezpečujú mestský hlavný úradný lekár Dr. Bartolomej (Bertalan) Rozsnyai, zástupca veliteľa záložnej nemocnice a plukovný lekár Dr. Csaszlavszky. Medzitým prebiehali kurzy ošetrovateliek v nemocnici Gusztáva Hermanna pod vedením Dr. Hritza a po jeho odchode Dr. Weisza, kde získalo výcvik 60 žien. 30 vyliečených zranených sa už aj vracia späť na bojisko. Týchto na cestu zaopatrili zateplenými časťami oblečenia.