A megsebesült Blockner Gyula
Učiteľ štátnej drevárskej odbornej školy v Spišskej Novej Vsi Gyula (Július) Blockner narukoval už pri čiastočnej mobilizácii do vojska a z Budapešti sa dostal na srbské bojisko, kde bol na pravom lakti zranený nepriateľskou guľkou.