Halálozás
Učiteľ vyššieho gymnázia v Rožňave, Dr. Rudolf (Rezső) Hazslinszky zomrel 19. septembra 1914 vo veku 45 rokov. Pochovali ho v Rožňave za účasti širokej verejnosti. Bol známy ako vynikajúci historik a zakladateľ i riaditeľ rožňavského múzea. Jeho manželka Valéria Jermy pochádza z Kežmarku.