Vármegyénk tanitói a harctéren
Učiteľ z obce Spišské Bystré (Hernádfalu) Ferenc Hagovszky poslal list z bojiska kráľ. školskému inšpektorovi spišskej župy Jozefovi Rajmundovi Hajnóczymu (Hajnóci R. József), v ktorom oznamuje, že v radoch vojakov je veľa členov učiteľstva Spišskej župy a zároveň prosí inšpektora, aby venoval zvýšenú staroslivosť jeho opustenej rodine. ten ho v odpovedi svojho listu ubezpečuje o ich starostlivosti v každom ohľade.