Weszely Károly hősi halála
Noviny Szepesi Hirnök píšu, že na severnom bojisku zomrel hrdinskou smrťou kapitán Károly Weszely. Padol v jedeň jedeň spolu so švagrom, kapitánom Aladárom Péchym. Dvaja švagrovia odpočívajú vedľa seba na jednom malom ruskom cintoríne. V kostole sv. Jakuba v Levoči bola za nich odslúžená zádušná omša. Veľká účasť prítomných svedčí o tom, že aj keď kapitán Wessely nepochádzal z Levoče, tak si tu získal veľkú obľubu miestnej spoločnosti.