Egy temetés
Pomocný sklár Béla Dányi zo Spišskej Novej Vsi narukoval do armády a bojuje na severnom bojisku. Jeho manželka zomrela a zanechala 7-ročnú dcérku, ktorá nemá iných príbuzných a jej otca nebolo možné informovať o smrti manželky. Jej pohreb zariadilo spotrebné družstvo a malú sirotu Alžbetku (Böske) Dányi vzal dočasne do opatery András Duboviczky.