Hősi halál halt
Na severnom bojisku v Haliči zomrel v septembri hrdinskou smrťou Rudolf (Rezső) Zoltán Lechner, 20-ročný syn kráľovského soľníka z Kežmarku Juraja (György) Lechnera, ktorý iba toho roku dokončil vojenskú akadémiu Ludovika a ako poručík bol zaradený do košického 9. honvédskeho pešieho pluku. Rodina vydala 6. októbra 1914 v Kežmarku smútočné oznámenie.