Hős férjét követte a halálba.
Béla Szomp sa narodil v Spišskej Novej Vsi, jeho rodina pochádza zo Spiša. Mladého majora obdivovali jeho dve staršie sestry aj jeho manželka, rodená Berta Bene. Béla Szomp, major 19. honvédskeho pešieho pluku v Pécsi zomrel hrdinskou smrťou na bojisku v Srbsku. Keď sa to dozvedela jeho manželka, dostala srdcový záchvat a zakrátko nato zomrela. Bola dcérou učiteľa Lajosa Beneho zo Spišských Vlachov a staršou sestrou Dr. Eugena (Jenő) Beneho z Gelnice.