Két kapitány halála
Hlásenie z Krakova prináša správu o smrti kapitánov Péchyho a Weszelyho. Hlásia, že husársky kapitáni Károly Weszely a Aladár Péchy spolu študovali na akadémii Ludovika, sobášili sa v rovnaký deň, zobrali si dve sestry z levočskej rodiny Engelmayer a spolu odišli na severné bojisko. 3. septembra ich rota bola predobranou brigády. Prekvapila ich nepriateľská presila, ktoú chceli prelomiť výpadom. Útok sa podaril, ale dvaja kapitáni za svoj hrdinský skutok pritom zaplatili životom. Obaja slúžili v 85. pešom pluku.