Ujra a harctérre
Honvédsky kapitán Károly Posewitz, ktorý sa vyliečil zo zranenia píše z Košíc do redakcie list, v ktorom oznamuje, že o pár dní odchádza späť na bojisko, kde má za úlohu odveliť jeden záložný prápor, a tak sa nemôže vrátiť do Spišskej Novej Vsi.