A szegény ember értékes adománya
Predák odbornej drevárskej školy v Spišskej Novej Vsi István Wass ukázal príklad vlastenectva a obetavosti, keď redakcii denníka Szepesi Lapok venoval majstrovsky zhotovenú drevenú kazetu, aby redakcia výnos z jej predaja venovala Červenému krížu. Jej výrobe zasvätil viac týždňov umeleckej práce. Kúpil ju čestný hlavný slúžny sudca Antal Tasnády za 60 korún. Peniaze boli doručené na miesto účelu.