Szepesi nevek
Noviny Kassai Ujság uvádzajú denník jedného dobrovoľného príslušníka Cisárskeho a kráľovského 34. pešieho pluku, kde je pár citovaných detailov, napríklad: "Počas cesty asi o pol hodinu sme počuli bubnovanie a hlas trúbky. Kapitán Zsedényi viedol svoju rotu do útoku proti dvom ruským plukom, major Gusztáv Lindner schytil zástavu a šiel napred k svojmu práporu do paľby. Kapitáni Petróczy, Mikoleczky a Farkas šli dopredu s vytiahnutými šabľami." Dobrovoľník rozpráva o ich víťazstve a na záver dodáva: "Víťazstvo pluku sa samozrejme nezaobišlo bez obetí, kapitán Zsedényi sa s vážnym zranením dostal do ruského zajatia."