Házasság
Dcéru štátneho tajomníka ministerstva obchodu Vilmosa Lersa de Szepesbéla a jeho manželky Elvíry Reischl szörényi, Hortenziu si predvčerom odviedol k oltáru korunovačného chrámu na Budínskom hrade Károly Schwáb. Svadobný obrad viedol prímas kardinál Dr. János Csernoch. V radoch urodzenej spoločnosti boli minister barón János Harkányi a štátny tajomník Gyula Vargha, resp. pod vedením ministerského radcu Sándora Hollána aj celý úradnícky zbor ministerstva obchodu.