A népfölkelés ujabb behivása
Noviny informujú o najnovšej povinnosti domobrancov ročníkov narodenia 1878 až 1890 (24-36 roční branci) narukovať do armády podľa mimoriadnych potrieb armády. Ich súpisy sa majú vykonať do 29. októbra. Domobranecké posudkové komisie budú činné od 16. novembra do 31. decembra 1914. Najprv budú povolávané mladšie ročníky.