A m. kir. kassai 9. honvédgyalogezred dicsérete
Dezső Molnár péterfalvi, veliteľ 77. honvédskej pešej brigády, vo svojom liste zo severného bojiska zo dňa 1. októbra 1914, adresovanom poslancovi mesta Csáktornya (Čakovec, Chorvátsko) spomína s pochvalnými slovami na košický 9. honvédsky peší pluk, v ktorom vyzdvihuje ich vernosť kráľovi a vlastenectvo.