Megtisztelő választás
Syn Móra Friedländera, obchodníka zo Spišského Podhradia, Bernát, vzdelaný a rozhľadený mladý duchovný, ktorý má 26 rokov sa zúčastnil konkurzu na miesto hlavného rabína v meste Brašov, kde ho aj jednohlasne zvolili. Minulý rok skoro zostal pracovať v Paríži.