Az iglói Vöröskereszt-Egylet közgyülése
Dňa 28. októbra 1914 mala spišskonovoveská pobočka spolku Červeného kríža valné zhromaždenie. Prvé slovo mal jej predseda Cornel Folgens, ktorý predniesol správu o činnosti za rok 1913. Z funkcie ženskej predsedníčky spolku zo zdravotných dôvodov odstúpila vdova po Imre Boborym. Na jej miesto bola zvolená manželka Dr. Gyula Szélla a na jej miesto podpredsedníčky zas manželka Dr. Sándora Simenszkyho. Valné zhromaždenie skonštatovalo pozitívny efekt finančných zbierok aj pre potreby nemocnice Čeveného kríža, ktorú zariadil a vedie Dr. Antal Teschler. nemocnica je pripravená pre 50 ranených vojakov. Počet členov spolku prekročil 400. Vzhľadom na to rozhodlo zhromaždenie o navýšení počtu členov výboru z 24 na 30. V článku sú uvedené mená nových členov výboru.