Hősi halál
Noviny prinášajú nepotvrdenú informáciu o smrti nadporučíka Gézu Cservenku. Nedávno ho ešte videli v Spišskej Novej Vsi s ľahším zranením, kedy nedočkavo čakal, aby sa mohol vrátiť späť na bojisko. Minulý piatok poslal z Viedne dopisovaciu kartu, ktorú nasledoval jeden oficiálne vyzerajúci list jeho rodičom. V liste bol vytlačený vyplňovací hárok (blanketta), ktorý oznamoval správu, že Géza Cservenka padol hrdinskou smrťou na bojisku. Adresovaný bol jeho matke Natálii Cservenka, písmo píše o poručíkovi menom Géza Cservenka, hoci bol nadporučíkom. Noviny sa nádejajú, že by mohlo ísť možno o omyl, no celé mesto už oplakáva spišského hrdinu.