Végig a harcokon
Primár a riaditeľ nemocnice Gusztáva Hermanna v Levoči, Dr. Arthur Hritz od začiatku vojny slúži v armáde ako vojenský hlavný lekár na obväziskách jednotiek. Najviac práce mal po bitke pri Tomaszówe, kde sa popri ošetrovaní ranených s nimi aj porozprával. Medzi nimi bol aj nadporučík Rezső (Rudolf) Pósch, ktorého na hrudi zranil šrapnel a jeho zranenie si vyžiada viactýždňové liečenie. Zaväzoval zranenú ruku podplukovníka Jankovicha, ktorý sa však ani nehlásil ku zraneným a na druhý deň prevzal velenie po plukovníkovi Preinreichovi. O ňom len vedel, že sa zranil a že ho nenašli ani po 3 dňoch hľadania, a tak je možno v ruskom zajatí alebo ho pochovali práve Rusi. Taktiež zaväzoval zranenie na nohe nadporučíka Eleméra Kozmáryho. Dr. Hritz slúžil spolu s kolegom Dr. Eugenom (Jenő) Benem z Gelnice. Na bojisku sa dozvedel o smrti Beneho švagra, majora Szompa.