A harctérre
Honvédsky kapitán István Kovács, ktorý po odchode spišskonovoveského honvédskeho práporu na bojisko dlhšiu dobu vykonával miestnu službu, dohliadal na výcvik nováčikov a riadil služobné zadelenie narukovaných domobrancov, je teraz už takisto na bojisku.