A halálhíre
Po meste sa rozšírila správa o smrti László Ulma, učiteľa učiteľského ústavu v Spišskej Novej Vsi, ktorý narukoval v hodnosti kadeta-strážmajstra. Dôstojníci došlí domov chválili hrdinskosť Lászlóa Ulma, ktorý potom utrpel vážnejšie poranenie nohy. Pred niekoľkými dňami dorazil vyliečený do Košíc, odkiaľ sa onedlho vráti na bojisko. On sám porozprával redaktorovi novín, že pri ňom bojoval dobrovoľnícky kaprál (slobodník) Miklós Propper, ktorý podľa neho padol na bojisku. Potvrdzuje to aj smútok jeho staršej setry žijúcej v Spišskej Novej Vsi, rodenej Marisky Propper, vydatej Klein, ktorá už dostala oficiálnu správu o smrti jej brata.