Levél orosz fogságból
Vedúci obchodu pobočky spotrebného družstva v Spišskej Novej Vsi József Math sa dostal do ruského zajatia. Napísal list svojej matke vdove do Ostrihomu (Esztergom). List bol podaný 3. októbra 1914 a viackrát cenzurovaný. Redakcia uvádza čriepky z listu.