Harctéri levél a mi egyik hadtápzászlóaljbeli hadnagyunktól
List do redakcie zasiela popradský advokát Dr. Géza Payer, ktorý v hodnosti poručíka v zálohe narukoval do III. etapového prápora 9. domobraneckého pešieho pluku z Košíc, sídliaceho v Spišskej Novej Vsi. Opisuje prijatie vojska obyvateľmi Haliče, zvlášť sa venuje pohostinnosti poľských žien. Približuje podmienky a vekové zloženie ich etapového prápora za frontovou líniou. Autor listu z 27. októbra 1914 sa síce podpísal iba ako "Starý etapák", ale jeho známy z redakcie na základe udanej korešpondenčnej adresy poľnej pošty "Feldpost 56 Galizia, IV. Armee Etappen Commando, Igló, III/9. Etappen Bataillon", ho presne identifikoval.