A B) osztályu népfölkelők sorozása a Szepességen
Počas 1. až 18. decembra má pred odvodovú komisiu v Spišskej Novej Vsi prísť 4700 domobrancov kategórie B. V tomto období má odvod prebiehať každý deň okrem nedele a sviatkov v kasárňach vlastibrany (honvédség) od 8-ej do 12-tej doobeda. Skutočnú vojenskú službu začnú odvedení len vtedy, ak dostanú zvláštny povolávací rozkaz.