Ünnepelt hős
Kráľ venoval nadporučíkovi 9. honvédskeho pešieho pluku Rezső (Rudolfovi) Póschovi vojenský záslužný kríž za odvážny hrdinský postoj v boji s nepriateľom, ktorý 25. októbra 1914 odovzdal primátor mesta Rožňava zranenému nadporučíkovi, zdržujúcom sa v meste. Na slávnostnom odovzdávaní sa zúčastnili aj biskup Lajos Balás Sipeki, hlavný župan Géza Kubinyi a podžupan Géza Lukács. Delegáciu 5. pešieho pluku vyslali z Rimavskej Soboty do Rožňavy pod vedením kapitána Vilmosa Strempla. Slávnostnú schôdzu otvoril primátor Dr. József Pósch.