A magurai hadbavonultak levelei
Článok prináša vojenskú poľnú korešpondenciu. Kartu poľnej pošty zasiela svojej manželke 17. októbra 1914 z mesta Josefstadt (Josefov, Česko), kam z Rzeszówa odviedli do zajatia 1200 Rusov, 42-ročný domobranec Jozef (József) Nedoroscsik, hospodár z obce Veľká Lesná (Kristályfalu). Takisto manželke píše list z mesta Neu Sandec (Nowy Sącz, Poľsko) aj ďalší gazda z obce Veľká Lesná, delostrelec v zálohe, Michal (Mihály) Duda. Nováčik c. a k. 67. pešieho pluku József Bacsa, 27-ročný gazda Veľkej Lesnej, ktorý sa v lete vrátil z Ameriky, píše rodičom z Prešova, že sa má dobre.