A miniszterelnök nyilatkozatai II.
Článok na pokračovanie uvádza prejav uhorského ministerského predsedu, ktorý adresoval gróf István Tisza obyvateľom severovýchodných žúp po svojej inšpekčnej ceste po ruskom vpáde do monarchie. Predseda Tisza v ňom hodnotí pôsobenie epidémie cholery na vojnou postihnutých územiach. V súvislosti s epidémiou vstúpilo do platnosti uznesenie o výstavbe 14 barakových nemocníc v Hornom Uhorsku. V druhej časti príspevku sa venuje hospodárskym otázkam vo vojnou postihnutých častiach krajiny.