A magurai hadbavonultak levelei
Článok prináša vojenskú poľnú korešpondenciu. List manželke a deťom zasiela z Przemyśla 22. októbra 1914 gazda z obce Veľká Lesná (Kristályfalu), domobranec András Irha, ktorý píše rodine, že je zdravý a že neustále bojujú s Rusmi. Druhý list posiela manželke 19. októbra takisto z Przemyśla József Ovcsarcsik z obce havka (Hóka).