Egy iglói légiónárius
Prebratý článok z miškolcských novín Reggeli Ujság prináša rozhovor so spišskonovoveským rodákom Jánosom Broszmannom, študentom záhradnickej odbornej školy v Levoči, ktorý sa dostal do poľskej légie a bojoval proti Rusom. Opisuje svoje zážitky a skúsenosti z bojov v Haliči. Guľka ho zranila na stehne, potom sa dostal na dva týždne do nemocnice v meste Chust a po 4-týždňovej dovolenke a pobyte doma sa s príslušníkmi 18. pluku poľného delostrelectva dostal do Miškolca.