Házasság
V sobotu bola parádna svadba v evanjelickom kostole na námestí Deáka v Budapešti, kde sa ženil syn spišského rodáka, cis. a kráľ. generálporučíka Gyula Ludmanna, honvédsky husársky poručík Gábor Ludmann s dcérou riaditeľa statku Gyulu Sziebenlista, slečnou Jolanou Sziebenlist. Svadobný obrad viedol hlavný senior János Kaczián dojímavou rečou s odkazom na to, že ženích sa zranený vrátil z bojiska a keď sa úplne dolieči, znova sa vráti na obranu vlasti.