A FMKE ülése
Dňa 17. novembra 1914 sa konalo mimoriadne zasadnutie riadiacej rady Spišského výboru spolku Hornouhorského vzdelávacieho spolku FMKE (Felvidéki Magyar Közművelődési Egyesület) za predsedníctva Dr. Józsefa R. Hajnóciho (Jozef Rajmund Hajnóczy), ktorý navrhol vziať do zápisnice spomienku na skoro zosnulého Dr. Ernesta (Ernő) Malétera, hlavného prokurátora mesta Levoča. Po ňom referoval o činnosti predsedníctva spolku v roku 1914 tajomník Dr. Andor Halmos. Potom o finančnom stave výboru spolku referoval pokladník Richard Hadik.