Megalakult az Országos Vöröskereszt-Egylet korompai fiókja
pred troma mesiacmi bola pod vedením továrnika Rudolfa Biróa vytvorená krompašská pobočka celokrajinského spolku Červeného kríža. Za jeho predsedníctva boli zriadené tri kompletne zariadené nemocnice v priestoroch vnútornej škôlky, továrenskej nemocnice a v budove starej pošty. Ošetrovanie zranených vojakov majú na starosti Dr. Adolf Somló a Dr. Rudolf (Rezső) Schnitzer. Časť ošetrovaných sa už aj vrátila späť na bojisko.