Elgázolta a vonat
Obyvateľa obce Kluknava, železničného robotníka Istvána Richnavszkeho počas nočnej služby 15. novembra 1914 prešiel tadiaľ prechádzajúci vlak. Jeho nevládne telo našla 16. novembra v noci domobranecká hliadka zabezpečujúca železnicu.