Illés Gyula lőcsei cigányprimás hazafias szolgálata
Levočský cigánsky primáš Gyula Illés navrhol organizačnému výboru akcie "Vianoce vojakov" pripravovanej na 5. decembra 1914 v Levoči, že na nej bude vystupovať zadarmo s celou kapelou.