Dr. Bruckner Győző levele az iglói ág. hitv. ev. főgimn. VII. oszt. tanulóihoz - Bruckner, Győző, 1877-1962
List zasiela 20. novembra 1914 zo severného bojiska Dr. Győző Bruckner svojim žiakom, ktorých učil dejepis. Píše im, že sa doposiaľ zúčastnil 17 bitiek, je zdravý a dosiaľ nebol ani zranený. Bojujú proti zimnému počasiu aj proti ruskej presile s výborným delostrelectvom. Svojim žiakom dáva za príklad spišského rodáka Imreho Thökölyho, vodcu Kurucov.