Áthelyezés
Minister kultu a školstva preložil učiteľku štátnej školy v Spišskej Sobote Margit Kőszeghy na čas trvania vojny na štátnu základnú ľudovú školu v Betlanovciach (Betlenfalva) a poveril ju vedením školy.