Posewitz Károly honvédszázados levele szerkesztőnkhöz
List redaktorovi novín Szepesi Lapok zasiela 24. novembra 1914 honvédsky kapitán Károly Posewitz. Píše, že majú vynikajúceho veliteľa práporu, kapitána Istvána Békássyho, ktorý bol počas uplynulého leta veliteľom športovej roty v Spišskej Novej Vsi. Približuje pozičné boje s Rusmi v horskom zimnom teréne.