Lukács Béla hadnagy irja Haragos Arpádnak
List 27. novembra 1914 ráno o 8:30 zasiela Arpádovi Haragosovi honvédsky poručík Béla Lukács. Píše, že mesto Humenné síce bolo obsadené Moskaľmi, no len na krátky čas a dnes už prebieha generálna protiofenzíva. Podľa Lukácsa bitka začala o 7:00 ráno a Rusi už o 8-mej začali s ústupom. V Spišskej Novej Vsi sa vraj niet čoho obávať.