Hősi halál
Zo súkromnej korešpondencie už redakcia vedela o smrti rodáka zo Spiša, honvédskeho dobrovoľného vojaka Miklósa Proppera, no teraz to oficiálne 24. novembra potvrdili aj v smútočnom oznámení firmy, v ktorej pracoval v meste Salgótarján ako úradník banskej uhoľnej akciovej spoločnosti. Zahynul na severnom bojisku.