A muszkák zempléni betöréséről (Lukács Béla honvédhadnagy irja nekünk)
Do redakcie píše 29. novembra poručík vlastibrany Béla Lukács. Včera vraj zajali 3000 Moskaľov (Rusov). Humenné obsadili späť 28. novembra. Na meste je značne vidno stopy ruského vpádu, že mesto týždeň okupovali Rusi. Tretina mesta je spálená. Štátne úrady sa dnes ráno (29. novembra) vrátili späť a opäť funguje aj železnica.