Házasság
Novinár Béla Schrőder, spolupracovník novín Magyarország, ktorý bol istý čas zodpovedným redaktorom novín Szepesi Lapok, uzavrel v Budapešti manželstvo z mariskou Mayer z Prievidze (Privigye). Svedkami boli zp strany nevesty budapeštiansky advokát Dr. Sámuel Posewitz a zo strany ženícha zodpovedný redaktor novín Magyarország Andor Szakács.