A mi határainkról - Kalchbrenner, Károly, 1877-?
Článok z 10. decembra 1914 o všeobecnej situácii obyvateľstva na severnom Spiši a počínaní miestnych a rakúskych žandárov v obvode obce Tatranská Javorina (Javorina) počas prvých mesiacov 1. svetovej vojny, ktorú hodnotí Károly Kalchbrenner.