Az alispán évnegyedes jelentése
Štvrťročné hlásenie spišského podžupana Lajosa Neográdyho o stave Spišskej župy. Informuje o vojenských transportoch, požiaroch, verejnom zdravotníctve, hospodárskej situácii, veterinárnom zdravotníctve, verejných komunikáciách. Nakoniec informuje o troch nedávno zosnulých osobnostiach župy, spišskom kanonikovi Viktorovi Horváthovi, penzionovanom generálporučíkovi c. a k. armády Guido Mayerovi a okresnom lekárovi z Kežmarku Györgyovi Gretzmacherovi. Všetkých navrhuje dať do zápisnice.