Mindnyájan büszkék lehettek, hogy 9-es honvédek vagytok...
List redaktorovi novín Szepesi Lapok zasiela 24. novembra 1914 honvédsky kapitán Károly Posewitz. Píše o bojoch s Rusmi v novembri 1914. Potom opisuje oslavu 66. výročia panovania cisára pod vedením veliteľa 77. honvédskej pešej brigády z 9. honvédskeho pešieho pluku z Košíc a 11. honvédskeho pešieho pluku z Mukačeva, generála Dezső Molnára, ktorý vo svojom prejave pochválil celé mužstvo 9. pluku.