Ruszkini Lorx Viktor Frigyes főherceg hadseregfőparancsnok iglói születésü szárnysegéde
Podplukovníka generálneho štábu armády, Dr. Viktora Lorxa, pobočníka vrchného veliteľa armády arcivojvodu Fridricha, vyznamenal panovník za vernú a úspešnú službu Krížom Radu železnej koruny III. triedy. Článok uvádza biografické údaje o Viktorovi Lorxovi, narodenom 8. júla 1873 v Spišskej Novej vsi, ako aj vývoj jeho doterajšej vojenskej kariéry.