600 honvéd 4000 orosz ellen. Harc a karácsonyfa körül P. K. honvédszázados levele a szerkesztőhöz
List redaktorovi novín Szepesi Lapok zasiela 28. decembra 1914 honvédsky kapitán Károly Posewitz. Opisuje boj s Rusmi 24. decembra 1914, kedy susednú jednotku o sile 300 vojakov prepadlo zhruba 4000 Rusov a viacerých z nich v boji na bodáky a päste zajali. Veliteľ honvédskeho pluku okamžite poslal 600 vojakov na odrazenie útoku, čo sa im aj podarilo. Kapitán sa do svojho úkrytu vrátil až o 2. hodine v noci.