Dr. Payer Ervin orvos levele Przemyslből
Rodák z Popradu, Dr. Ervin Payer, ktorý slúži ako hlavný lekár v zálohe, zasiela leteckou poštou 17. decembra list z obkľúčeného Przemyślu jednému známemu z Košíc. O povolenie odoslať ešte jednu kartu opýtal štábneho kapitána menom Gyula Kapitány. Ich veliteľom košickej brigády a košického pluku domobrany je generál Alfréd Weeber. Záverom listu ešte menuje viacerých Košičanov v jeho pluku.