Egy kassai honvédtiszt kitüntetése
Nadporučík vlastibrany Eugen (Jenő) Estefányi, ktorý bojuje na severnom bojisku a zúčastnil sa viacerých bitiek, napísal list istému priateľovi do Košíc, kde ho informuje , že ho zatiaľ neopustila vojnová šťastena a podarilo sa mu aj vyznamenať v boji, za čo získal Vojenský záslužný kríž s klenotom. Nadporučík je mladším bratom spišskonovoveského lesníckeho majstra Rudolfa (Rezső) Estefányiho.